søndag den 2. marts 2014

Fastelavnsboller - de lækreste.....

De lækreste fastelavnsboller....
Ja billedet blev ikke så godt, men selve bollerne smager bare så godt....
De er fyldt med enten creme eller chokolade og nødder, uhm..... de skal prøves..
Her kommer opskriften,....
 
( ca 12 stk.)
 
Dej:
75g smør
3 dl mælk
25g gær
½ tsk. salt
1 spsk. sukker
500g hvedemel
 
Fyld:
25 g smør
1 dl farin
50 g finthakkede hasselnødder
1 tsk. vaniljesukker
50 g hakket mørk chokolade
 
1 æg eller mælk til pensling
 
Pynt: enten glasur eller smeltet mærk chokolade
 
1. Smelt smøret i en lille gryde og hæld mælken på. Oplæs gæren i den lune mælk. Tilsæt sukker og hvedemel lidt af gangen- Ælt dejen grundigt igennem på et meldrysset bord.
2. Læg dejen tilbage i skålen og dæk den med køkken film. Lad dejen hæve ca. 1 time et lunt sted.
3. Kom alle ingredienserne til fyldet i en skål og rør det sammen, gerne med fingrene det samlet det rigtig fint...
4. Rul dejen ud i en tyk pølse og skær 12 lige stykker. Form dem til boller og rul eller tryk dem flade. Fordel fyldet på bollerne med en samling nedad og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
5. Bag fastelavnsbollerne midt i en 200gr  i 12 min.
6. pynt dem til sidst med glasur eller smeltet chokolade....
 
* Jeg bruger gerne kagecreme i en halvdel og chokolade fyldet i en anden halvdel.. Så er der lidt ti enhver smag.
Chokoladebollerne er rigtig lækre når de er lune, så er det ligesom at få en bolle med Nutella indeni...:-D

 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar